קיימים פוסטים רבים בנושא עיצוב של דף נחיתה. אבל אני חושב שהגיע הזמן לעוד פוסט כזה אבל מעודכן! שמתאים יותר לסטנדרט של 2016. יכול להיות שכבר שמעתם על "קריאה לפעולה", ואם לא אז זה המטרה שאליו נבנה הדף נחיתה, לרוב זה טופס צור קשר (וטלפון על מנת שאנשים שלא רוצים להשאיר פרטים ומעדיפים להתקשר). סוגים נוספים של קריאה לפעולה יכולים להיות: הרשמה, הורדה, רכישה וכו... הפוסט ידבר על כל התהליך של בניית דף הנחיתה שלכם עד לתוצאה מושלמת.
אז כיצד לעצב דף נחיתה מוצלח שיביא לנו הרבה המרות?
קודם כל צריך להבין מעט את המשתמשים. מי הם ומה הם מצפים לקבל. לדוגמה אם מדובר בדף נחיתה לקורס סקיפרים (קורס להשטת יאכטות), אז אנחנו יכולים להסיק כי מדובר לרוב האנשים שאוהבים את הים , אוהבים להפליג ולראות נופי חופים אקסוטים, לרוב יהיו אנשים מבוגרים יותר (מעל ל35 ואף יותר). אז נוכל לעצב את הדף בהתאם. כך:
- להעביר להם את החלום בהמחשה ויזואלית . אפשר להשתמש בתמונות בשילוב עם טקסט אבל אפשר גם לשים וידאו ( שילוב של וידאו כאלמנט מרכזי טופס תאוצה בעיצובים של 2016). קודם כל להראות להם שהם הגיעו למקום שהם חיפשו. ואז הם יתחילו את תהליך ההתבוננות.
- תוכן שיווקי - סופר חשוב! אם כתיבה היא לא הצד החזק שלכם. תשלמו לקופירייטר או תתנו למישהו שיודע לעבוד עם תוכן שיווקי. שינוי של משפט אחד עלולה לציור הבדל בהמרות גם עד לעשרות אחוזים!. במידה ואתם אלו שעושים את זה, הטיפ שלי אליכם הוא לדאוג שהקריאה לפעולה תופיע ב3 מקומות קריטיים. לדוגמה: אם הקריאה שלכם היא "הרשמו כאן וקבלו שיעור ניסיון חינם" . אז חשוב מאוד שבכותרת הראשית תשלבו "שיעור ניסיון חינם". בכותרת שצמודה לטופס ובתוכן עצמו לפחות עוד פעם אחת.
- בתהליך ההתבונות הם יסרקו את הדף עם העיניים יותר לפרטים (עוד לפני שיחליטו לגלול). עכשיו עלינו להתשמש באלמנטים שיעזרו למכירה ותגרום לגולש להשאיר פרטים או להתקשר. ישנם דברים מגוונות ויצירתיות לעשות זאת. לדוגמה: שימוש בהוכחות, מבצעים, משפטי מחץ שיווקיים, המלצות של תלמידים וכו..
- הטופס שלכם - הקריאה לפעולה שהיא טופס לרוב, צריכה להיות במקום אסטרטגי, מקום שבו בעין לא תוכל לפספס. לרוב שמים את הטופס בצד שמאל, מכון שבישראל קוראים מימין לשמאל . כך שיש אפשרות לקרוא את התוכן ולהתרשם מהדף ולאחר מכן תגיע העיין לטופס. זו אפשרות אחת, היום אפשר לעשות דברים חדשים, אפשר לשים כפתור קריאה לפעולה ולפתוח פופ-אפ להשארת הפרטים, זה חוסך לנו מקום בדף וגם הפתיחה של הטופס בדרך כלל מרשימה (באנימציה) והטופס מגיע לגולש באמצע הדף בבירור ומוכן למילוי. עוד אפשרות היא לשים את הטופס בחלק התחתון הראשון, לאחר שהגולש גולל, לפתוח את הטופס לעייני הגולש. גם כאן האפקט של הופעת הטופס יכולה להיות מרשימה כך שתגרום לחווית משתמש קטנה וכך תגביר את רצון הגולש להשאיר את הפרטים.
- פרטים נוספים 1) חשוב לשים כתובת, בשילוב של מפה, אפילו תמונה יפה של המשרד\ חנות \ כל דבר אחר. אנשים מרגישים בטוחים יותר שהם מרגישים שיש מקום אמיתי. 2) לוגואים של לקוחות שעבדתם איתם. 3) לשים אייקונים של קניה בטוחה\אתר מאובטח במידה ואתם דף מכירתי.
- הכפתור - כמובן שיש כפתור, שהוא החשוב ביותר! הוא השער למכירה שלכם. אל תתעלמו ממנו ותרשמו על הכפתור "אישור" או "שלח". זה באנלי, תנסו להיות יצירתיים. לדוגמה: "תן לי שיעור חינם!".
כל זה חשוב מאוד, אבל הכי חשוב, דף הנחיתה במובייל
רובינו גולשים עם טלפונים וחשוב מאוד שהדף נחיתה שלכם יהיה סופר מדוייק במובייל. אז איך עושים את זה?
בדומה למה שכבר דיברנו, העקרונות דומים, רק חשוב להקפיד על התוכן וההתנהגות של הדף בהתאם למוגבלויות שקיימות במסך טאץ' בגודל של 5 אינץ'.
- כפתור דביק - כפתור הקריאה לפעולה יהיה דביק, כלומר לא משנה כמה היוזר יגלול בדף, הכפתור יצוף איתו תמיד ויזמין את הגולש ללחוץ. מומלץ גם לשים את הטלפון דביק. אפשר לשים את האלמנטים הדביקים בחלק העליון או התחתון. יש כאלו ששמים בצדדים(לדעתי פחות אפקטיבי).
- טופס קריאה לפעולה - טפסים במובייל זה דבר נוראי. מסובך למילוי מכוון שהמקלדת עולה על שליש מסך ועלולה להסתיר את הטופס וכך לבלבל את המשתמש. תשתדלו לדאוג כי הטופס יהיה מעל המקלדת בשלמותו.
- טלפון לחיץ - אם שמתם טלפון, תוודאו כי שלוחצים עליו. הטלפון יעבור למסך החיוג אוטומטית ( תגית tel: למתעניינים ברמה הטכנית ).
- דף התודה - לאחר שאדם שם את הפרטים שלו, דאגו לפתוח לו דף תודה יפה ואפשרות לחזור ממנו לדף הנחיתה.
- התאמה למכשירים - היום אנשים משתמשים בעיקר במכשירי אנדרואיד ואייפון. ודאו כי הדף עובד בצורה תקינה בשני סוגי המכשירים (כל אחד יש דפדפן שונה). עוד הייתי מציע לא להתעצל ולוודא כי הדף נחיתה נראה טוב ועובד גם במכשירי טאבלט (הרבה מהקהל המבוגר משתמש בטאבלטים).
ניתוח ושיפור איכות דף הנחיתה שלכם
היום אפשר לנתח הכל. כולל איכות העיצוב של דף הנחיתה שלכם. אם אתם רוצים לעשות עבודה יסודית ולקבל תוצאות גבוהות מאוד, אז יש לכם עוד עבודת ניתוח ומעקב על דף הנחיתה שבניתם. אחרי הניתוח שתעשו תוכלו לממש תיקונים ושינויים בדף הנחיתה שלכם על מנת להפוכו לדף הנחיתה האולטימטיבי!
איזה כלים יש להשתמש:
- גוגל אנליטיקס - מאפשר לכם להשתמש ב"מטרות" - כך למדוד את ההמרות שבוצעו בדף הנחיתה שלכם.
- גוגל אדוורדס - אפשרות למדוד המרות ולקבל יחס המרה ועלות. אם אתם עושים גוגל ממומן (רוב דפי הנחיתה עושים) תדאגו להוסיף את האפשרות הזו, כי זה מה שיעזור לכם למדוד את טיב דף הנחיתה בהמשך. (אם תראו שיפור ביחסי ההמרות כנראה שהדף שלכם השתפר לטובה).
- מאוס פלואו - מקליט את התנהגות הגולשים במובייל ובמחשב. יאפשר לכם לראות מה הגולשים עושים, מה גורם להם לנטוש את הדף ומה הם דווקא אוהבים. (מה שלא אוהבים משנים ומה שאוהבים לא נוגעים). תצוגה של HIT MAP המטובות ביותר שפגשתי.
- VWO - הכלי הזה מאפשר לכם לקחת את המסקנות שלכם ממאוס פלואו ולוודא כי אתם לא עושים טעויות בשינויים. למעשה אתם תצטרכו ליצור דף נוסף עם השינויים שעשיתם, וכלי הזה יגיד לכם איזה דף נחיתה מציג תוצאות טובות יותר, מה שנקרא A\B TESTING
- פייגוויז - מאפשר לכם ליצור דפי נחיתה בקלות. דפי נחיתה ברמה עם מעקבים על משתמשים ואפילו ניתוחי A\B TESTING.
אמנם הסברתי בקצרה מה זה כל כלי אבל הייתי ממליץ לכם לתת את העבודה הזו לאיש מדיה מקצועי שיעשה עבורכם את העבודה הזו כי היא דורשת יכולות וכישורים רבים. תעשו טובה לעצמכם ותנו את זה לאיש מקצוע. רק תרויחו מזה.
להלן כמה דוגמאות נחמדות:
יש לך מה להגיד? אשמח לתגובה