כמעט בכל אתר ואפליקציה אנחנו נתקלים בכפתורי לייק, כפתורי שיתוף ועוד כל מני פיצ'רים שונים של רשתות חברתיות כאלו ואחרות. האם זה טוב להשתמש בפיצ'רים אלו? הכל תלוי איך ואיפה שמים אותם בעיצוב.
לנושא החברתי יש משקל גדול מאוד היום באינטרנט, לכן אנחנו וגם הלקוחות שלנו מאוד רוצים שנשלב את האלמנטים החברתיים באתר או באפליקציה שנעצב, ואז אנחנו מקבלים אתר עם מלא צבעים ואייקונים לא קשורים ואפילו מבלבלים את הגולשים וכך נפגע העיצוב וכמובן גם השימוש של האפליקציה או האתר שעיצבנו.
הדרך לעשות את זה כמו שצריך היא פשוטה מאוד, קודם כל נבין היכן יש למקם את האלמנטים הללו, אין טעם לשים כפתור לייק על משהו שלא יעשו לו לייק או שהסיכוי שיעשו לו לייק הוא נמוך מאוד, לצורך העניין דף "אודות החברה". אנשים לא משתפים כאלו דברים ברשתות חברתיות אלא אם הם הבעלים או חברים שלהם. אבל אם מדובר במוצר שהוא עכשיו במבצע, או מאמר עם מידע חיוני, סביר להניח שכן תקבלו תגובות חברתיות. מעבר לכך יש משמעות למספר הלייקים והשיתופים בדפים מסוימים, אנחנו מכנים את זה כ"הוכחה חברתית", כלומר שאם יש מוצר באתר אינטרנט כלשהו ואפשר לראות שעשו לו 210 לייקים ומספר הרכישות ממנו הוא 341 רכישות אז מבחינת הגולשים יש לזה משמעות שמחזקת את האמון שלהם וכך יוביל אותם להחלטה חיובית לגבי קניית המוצר.
אפשר לראות עבודה יפה בדף המוצר הזה, אפשר לראות כי זה לא תופס הרבה תשומת לב וגם לא שמו הרבה כפתורים של רשתות חברתיות, אלא רק 2 מתוך העשרות רשתות הקיימות. אפשר לראות שהם בנו גם כפתור משלהם וקראו לו Want. ניסוח יפה (לא קשור לנושא אבל אם כבר משהו מיוחד שווה התייחסות קטנה).
אפשר גם לשים את החיבורים לרשתות חברתיות בצד הדף. זה אמנם לא מביא המרות ולפעמים ראש מרגיז את הגולש (תדאגו שבמובייל זה לא יופיע) אך זו דרך יצירתית(כבר לא כלכך אבל בכל זאת):
עוד דרך יפה לשילוב ברשתות חברתיות בעיצוב זה לעצב את האייקונים לפי הקו העיצובי של האתר. למשל:
אז לא נעריך יותר מדי את הפוסט הזה. לסיכום, פשוט תזכרו כמה כללים פשוטים,
1. להתאים את האייקונים לאופי האתר, ולרוב לשים אותם בפוטר (החלק התחתון של האתר), בשביל שלא יתפסו את העין וירחיקו מהמטרה.
2. להשתמש בכפתורים רלוונטיים בלבד! ובדפים הרלוונטיים בלבד וגם שם להיות עדין אבל כן שהגולשים יוכלו לראות כי יש הוכחות חברתיות כלשהן על מנת לחזק אצלם את הרצון לבצע פעולה.
3. אל תהיו נלהבים לתת נוכחות לרשתות החברתיות . תהיו מאוד זהירים עם זה. מן הסתם זה גם עלול להזיק לעיצוב אם זה לא נראה טוב או לא זורם בעיצוב, ואם הגולשים רואים שאין לייקים או שלא דירגו את זה זה גם בעיה.
יש לך מה להגיד? אשמח לתגובה