המדריך ממשיך לפרק הבא שהינו גם בסיסי ועוד לא יורד לרזולוציות של עבודה אבל אין ספק שעם בסיס טוב תהפכו למעצבים טובים! לכן התעזרו בסבלנות לפני שנתחיל לעבוד עם התוכנה כמו שצריך.
סוגי קבצים באילוסטרייטור
ישנם סוגים שונים של קבצים שתוכלו לשמור את העבודה שעשיתם באילוסטרייטור. כמו גם בפוטושופ אפשר לשמור במספר פורמטים שונים. בואו נעבור בקצה על הפורמטים:
- AI - קובץ אילוסטרייטור מקורי
- PDF - גם פורמט של קבצי ווקטור ויותר נפוץ אצל רוב המחשבים ככה שיעבוד כמעט לכל מי שתשלחו לו בפורמט זה.
- EPS - מאוד דומה לאילוסטרייטור אך מאפשר לפתוח את הקובץ עם השכבות גם בתוכנות אחרות.
- SVG - קובץ היוצא כ- XML מאפשר לנו לקבל את האובייקט כקוד ולהטמעה בHTML.
(ישנם עוד שתי פורמטים שמעולם לא התשמתשי בהם אז אני לא סוקר אותם).
רגע אחד.... מה עם תמונות? למה אי אפשר לשמור תמונה?
שמירת קצבי אילוסטרייטור כתמונה
אפשר לשמור קבצי אילוסטרייטור כתמונה. במקום ללחוץ על Save As תוכלו לבחור באפשרות Save for Web שתאפשר לכם לייצא את העבודה שלכם בעוד מספר פורמטים:
- PNG
- JPEG
שתי הפורמטים הללו מוכרים לכולנו, אלו פורמטים של קבצי תמונה.
שמירת קובץ אילוסטרייטור כקובץ פוטושופ
טוב זה זה הסוש של הפרק הזה כי נתקלתי בהמון בקשות ממתכנתים שלא עובדים עם אילוסטרייטור להמיר קבצים לפוטושופ או לחילופין מעצבים שעשו אתרים שלמים באילוסטרייטור ומהתכנת החסר אונים לא מבין מה נפל עליו.. אז יש פתרון! אפשר לשמור קבצי אילוסטרייטור כקובץ פוטושופ וזה עובד לא רע בכלל ואף שומר על כל השכבות. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על Expoert:
שמירת קבצי אילוסטרייטור לקבצי אילוסטרייטור בגרסאות ישנות
גם זה שימושי וחשוב לדעת כי אם אתם הופכים למעצבים תופתעו לגלות כי המון מעצבים ובתי דפוס שונים משתמשים בגרסאות שונות ולפעמים יהיה עליכם לשמור קבצים בגרסאות נמוכות יותר (אי אפשר לשמור בגרסאות גבוהות יותר מהגרסא שיש לכם כמובן).
כל מה שצריך לעשות זה לגשת ל Save As ולבצע שמירה על קובץ בפורמט אילוסטרייטור (AI) ובחלון ההגדרות שנפתח לכם, תוכלו לשנות את הגרסה באמצעות לשונית Version .
שימושים שונים באילוסטרייטור
אני יודע שכבר דיברנו על זה אבל נעבור על זה שוב. עכשיו שאתם מכירים את סוגי הקבצים אתם מבינים שלמעשה אפשר לעשות הכל עם אילסטרייטור ולא רק ווקטורים לדפוס. אבל זה שאפשרו המון אופציות שמירה לא אומר שזה בהכרך כדאי לשמירת תמונה כי פוטושופ יכול להתאים יותר (לא בטוח).
אילוסטרייטור היא תוכנה מדהימה וברגע שתלמדו לעבוד איתה אתם תבינו כמה היא נוחה ומלאת אפשרויות, אפילו יותר מפוטושופ!. וכן השימושים העיקריים הם לדפוס או איורים למינהם כגון אייקונים או איורים מורכבים. בשימוש לווב נוכל להוציא אייקונים לקבצי SVG והמתכנים יהיו מרוצים עד הגג, בפרינט נוכל לשלוח לבית הדפוס קבצי EPS או PDF עם צלבי חיתוך שיאפשרו לו לבצע עבודה מדוייקת ואם נרצה לעבוד עם תמונות... זה כבר סיפור אחר שלא הייתי ממליץ עליו אבל תמיד אפשר לייצא בקצבי פוטושופ לקובץ האילוסטרייטור שלכם! (על זה נדבר בפרק הבא).
עד כאן לפרק השני במדריך אילוסטייטור! בהצלחה.
המשך לפרק הבא -
יש לך מה להגיד? אשמח לתגובה