שיעור שישי: עיצוב האייקון לאפליקציה שלכם.
אם אתם מעוניינים (או הלקוח שלכם) שהרבה משתמשים יורידו את האפליקציה שאתם מעצבים אז תדעו לכם ש95% מהמשתמשים יחליטו אם להוריד את האפליקציה שאתם עיצבתם או אפליקציה של מישהו אחר רק בגלל האייקון (כל עוד הם באותה עלות). זהו הרושם הראשוני של המשתמש עם האפליקציה שלכם! (כל עוד הוא הגיע דרך חנויות האפליקציות ולא דרך פרסום). אז איך מעצבים את אייקון מושלם לאפליקציה שלכם?
השיווק של האפליקציה יכול להיות אדיר ממדים, עם המון פרסום והמון כסף בהחלט יהיו הורדות. אבל אחוז ההמרה ישתנה פלאים כל עוד האייקון שלכם יראו טוב יותר משאר האייקונים בחנות. אז איך אנחנו מעצבים אייקון שיבלוט יותר מהמתחרים. הסוד הוא להיות יצירתי ולעשות דברים שונים מהאחרים. אני לא יספר לכם מה אני עושה כי אחרת כולכם תעשו מה שאני עושה ולא ניצור שום בידול, אבל בהחלט אסביר כאן מה הן טכניקות הבסיס לעיצוב אייקון מושלם (ומכאן כל אחד יוכל לזרום בכוחות עצמו).
קודם כל העיצוב של האייקון הוא לא הדבר הראשון שתעצבו (ברוב המקרים הוא יהיה בסוף או לקראת הסוף). עכשיו כהגעתם לרגע העיצוב תפתחו דף באילוסטרייטור או פוטושופ בגודל גדול (למשל 1280 על 1280) ולהקפיד על דיפיאיי של 160 די פי איי. גם הרזולוציה הזו יהיה לכם נוח לעבוד עם אנדרואיד וגם להתאים לאייפון. להלן הגדלים השונים השונים שיש לעצוב את האייקון שלכם גם באנדרואיד וגם בIOS:
גודל האייקון של האפליקציה באייפון:
הערה: באפ-סטור הגודל צריך להיות 1024 על 1024 פיקסלים
גודל האייקון של האפליקציה באנדרואיד:
חשוב לציין כי הגדלים בפיקסלים ישתנו בהתאם לרזולוציה של 160DPI, כלומר שאחרי שיצרנו דף של 160 די-פי-איי כל מה שנעשה זה להקטין או להגדיל את האייקון בפיקסלים
הערה: למשל בגוגל פליי צריך לשלוח אייקון בגודל של: 512 על 512 פיקסלים
אז איך מעצבים אייקון לאפליקציה? כמה כללים בסיסיים:
1. להעביר את המסר באייקון - אם מהות האפליקציה היא קשורה למוזיקה. לדוגמה "גיטרה" אז חשוב שבמבט חטוף יהיה אפשר להבין שאכן מדובר באפליקציה של ניגון בגיטרה. כך זה נראה בגוגל פליי:
כולם מציגות את הכלי עצמו אפליקציה אחת יותר בולט כי היא מציגה את המפרט שהוא הכלי שאיתו מנגנים. לכן היא יותר בולטת (יצירתיות זה כבר תפקידו של כל אחד ואחת). חשוב מאוד לעשות מחקר יסודי על האפליקציות הקיימות ולבחון את הלוגואים המוצגים.
2. אפליקציה שהיא חלק מהשם - אם מדובר בכיתוב, יש להשתמש באות אחת, גג שתי אותיות (שלוש זה אפשרי אבל פחות מומלץ). אפשר לראות את זה במלא אפליקציות. לדוגמה: (אפשר לראות את זה הרבה באפליקציות של רשתות חברתיות)
3. לשבור את המסגרת
אם רוצים למשוך את העין של המשתמש בפוטנציאלי אפשר לתת מסגרת ולשבור את המסגרת. כלומר שאובייקט כלשהו יצא מעט או יבלוט בצורה כלשהי מהמסגרת. לדוגמה:
אפשר לראות שיש שהגלגל מעט עולה על המסגרת ושובר מעט את המסגרת וזה משפיע על המשתמשים אם ירצו ואם לא זה ימשוך את תשומת לבם.
4. אופנה חדשה וישנה
בדור הראשון של האפליקציות (עדיין יש תחומים שזה נפוץ יותר כמו משחקים ועורכי תמונה למיניהם) הכל היה מאוד צבעוני ותלת ממדי. ואז נכנס העיצוב השטוח והתבלט מאוד על פני העיצובים המקושטים. עדיין של זמן עד שאופנה חדשה תנכס לשוק והדברים ישתנו שוב. לכן תעשו בדיקות כך שלא תבלעו בתוך קו עיצובי זהה לעוד 100 אפליקציות אחרות ולא תתבלטו וכמובן שאתם מוזמנים להמציא אופנה חדשה 🙂
אפשר לראות את הימני ביותר (מי שזוכר) שהוא יותר צבעוני עם אפקטים. האמצעי הוא החדש, נקי יותר. השמאלי הוא חידוש נוסף שמופיע באנדרואיד.
דוגמה נוספת:
5. חייבים אייקון ריבוע? או שאפשר צורות?
פעם כולם עשו ריבוע עם פינות מעוגלות. היום אנשים הבינו שאפשר ורצוי לחשוב מחוץ לקופסה. אז מאוד מומלץ שתפנימו זאת, ולא תכניסו את עצמכם למסגרות וריבועים. רק חשוב לשמור על מידות נכונות, שלא תקבלו אייקון קטן ולא מספיק בולט על הדסק של הסמארטפון. (רק באפליקציות של אנדרואיד)
6. האייקון יכול להיות על רקעים שונים ומשונים. מה עושים?
בגוגל פליי אפשר לראות שהתמונה לא אחידה וכל אחד יכול לעשות דברים שונים ומשונים. אבל כולם מופיעים על רקע לבן. אם האפליקציה שלנו צריכה לבלוט על רקע לבן אז נשתמש ברקע ככה כמובן על מנת ליצור קונטרסט. אבל אחרי שהמשתמש מוריד את האפליקציה? המשך שלו בדרך כלל לא בצבע כלשהו. אלא תמונה מאחורה. ואצל כל אחד זה שונה כמובן. אז מה עושים? אפשר לתת מסגרת למשל. באפ-סטור האייקון של האפליקציה נשלח כריבוע והם עושים לו אפקט משלהם שכולל צד והבלטה גם פינות מעוגלות ולכן יותר קשה ליצור הבדלים בין האפליקציות אך כמובן שבעיצוב הכל אפשרי גם עם יש מגבלות פה ושם.
לסיכום,
זהו בגדול, הנושא של האייקון הוא דבר חשוב מאוד כי הוא ברוב המקרים הרושם הראשוני של השתמש. לכן הקפידו על הדברים ותשקיעו כמה שיותר עד שתהיו מרוצים. חוץ מכם, אתם חייבים להעביר משוב של 3-5 אנשים שונים (עדיף מקהל פוטנציאלי) שייתנו את הפידבק שלו על הלוגו. בהצלחה
היי, הגדלים של ה לאנצ' איקון מאוד יעיל.. אשמח לדעת מה שאר הגדלים שאני צריך (לתפרין העליון של האנדרואיד וכו')
היי איתי,
תודה על התגובה. זו בהחלט המטרה 🙂
אתה יכול לקרוא את שיעור שמונה במדריך של עיצוב אפליקציות שעשיתי
תעבור על כל שיעורים ואני מסביר על הכל. אם עדיין יהיו לך שאלות אתה מוזמן להעלות אותן כאן