שיעור שמיני: עיצוב סימני הסברה (Coach Mark).
עיצוב למובייל דורש מאיתנו דיוק בסידור האלמנטים במוצגים על המסך, כמו כן יש להיות מקוריים ויצירתיים על מנת ליצר אפליקציה ייחודית ומעניינת למשתמשים. לפעמים עקרונות אלו משפיעים על יכולת ההתבטאות באתר ודברים מסוימים הופכים לפחות ברורים, דבר שמקשה על המשתמש להבין מה עושה האפליקציה או חלקים באפליקציה. אך אין מה לדאוג! יש פתרון!. סימני ההסברה הם מסכים ראשוניים שמנחים את המשתמש ביומו הראשון מה הפונקציות השונות עושות. אולי זה נשמע לכם מיותר כי רובכם תמיד לוחצים על "דלג" אבל גם שברירי השניות שאתם מביטים בו עוזרים לכם להשתמש באפליקציה. ברגע שתבינו שאפשר לעצב מסכי הסברה יכולת העיצוב בשאר מסכי האפליקציה יהיו לכם הרבה יותר נוחים וחסרי דאגות.
עקרונות בעיצוב סימני הסברה
קודם כל אפשר לראות שהמסכים הללו מגיעים בראשית האפליקציה ולא מופיעים יותר (פעם אחת בלבד). אם כי מומלץ להוסיף לינק בתפריט של "מדריך" ככה שהגולש יכול לראות שוב את ההסברים למקרה שלחץ על דילוג מהר מדי. ישנה אפשרות לשים גם במסכים פנימיים סימני הסברה, לדוגמה אם נלחץ על לינק מסוים ולפני שנגיע אליו כדאי שהמשתמש יקבל הסבר מה יש במסך זה אז נעצב מסך כזה. חשוב רק לציין שיש עדיפות שכל סימני ההסברה יהיו בהתחלה ולא כל מסך ומסך כי המשתמש עלול לאבד את הסובלנות.
הדלקה והחשכה
בשביל שהמשתמש יבין על מה הוא צריך להתמקד בהסבר שלכם יש לבצע החשכה של כל המסך מלבד האלמנט שאותו אתם מעוניינים לסברה ולהסביר. הרעיון הוא להבליט אלמנט אחד או שניים (אפשר יותר רק תדאגו שלא יהיה עמוס יותר מדי).
הנה כמה דוגמאות שמצאתי שיבהירו את העניין:
אפשר לראות כאן ההחשכה יכולה להיות גם טשטוש. לא חייב להיות החשכה אלא הרעיון הוא לגרום לאלמנטים שאתם תרצו להסביר להיות בולטים על גבי שאר הדברים.
כפתור הדילוג
כפתור הדילוג חייב להיות על המסך באופן שמשתמש יראה בבירור. אסור לעצבן את המשתמש, מכוון גם שהרבה משתמשים לא אוהבים את סימני ההסברה וכי הם יכולים להסתדר גם בלעדיהם. אך בכל זאת הקפידו למקם את כפתור הדילוג במקום כזה שהמשתמש "יעבור" דרך סימני ההסברה.
לסיכום
סימני ההסברה חשובים מאוד לכם כמעצבים ויתנו לכם חופש ביטוי וקריאטיב בעבודה שלכם על האפליקציה עצמה. אז שיהיה בהצלחה!
יש לך מה להגיד? אשמח לתגובה